ETEN & DRINKEN
€ 9,75 € 9,75 € 10,75 € 10,75 € 10,75 € 14,50 € 11,75 € 12,75 € 12,75 € 10,50 € 8,75 € 49,75 p.p. € 54,75 p.p. € 59,75 p.p. Uw speciale wensen, eventuele allergieën of uw dieet graag van te voren kenbaar maken, in overleg met onze chef wordt gekeken welke aanpassingen mogelijk zijn. Smakelijk eten, Jan en Marc en Team L’Orangerie € 6,50 € 11,00 € 11,75 € 12,50 € 14,50 € 11,75 € 11,75 € 12,75 € 11,50 € 25,75 € 7,50 € 23,75 € 23,75 € 22,75 € 23,50 € 20,75 € 10,75 € 9,75 € 10,75 € 12,75 € 6,75 € 7,75 € 19,75 € 25,75 € 30,75 € 35,75Lunchkaartje
Mosterdsoep met gerookte heilbot en prei
Pastinaaksoep met bospaddenstoel en kruidenolie
2 bourgondische kroketten brood (bruin/wit) met mosterd en/of mayo
Boerenbrood rundercarpaccio met hoisin-mayonaise en pluk sla
Boerenbrood met gerookte zalm met kappertjes en een mosterd-dille saus
Proeverij L'Orangerie: terrine van eendenlever en truffel; gerookt en gedroogd rundvlees en rouleau van speenvarken
Geroosterde koningsboleet met mousse van boeren brie en bouillon van paddenstoelen (vegetarisch)
Salade gamba's: in knoflook-olie gebakken gamba's met chili-saus
Broodje beefreepjes: biefstuk met champignons, ui en paprika op bruin brood
Bittergarnituur 10 stuks met twee verschillende sausen
Bourgondische bitterballen 8 stuks met mosterd en mayonaise
Menu L'Orangerie 2022
4 gangen, voor, tussen, hoofd en dessert
5 gangen, voor, tussen, hoofd, kaas en dessert
6 gangen, voor, tussen, 2e tussen, hoofd, kaas en dessert
Vers gebakken brood met olijfolie, kruidenboter en aioli
4 stuks Creuses, oesters, L’huître de Zéelande
Carpaccio met lente ui, oude kaas en basilicumdressing
Ceviche van zeebaars met een vinaigrette van citrus en rabarber
Voorjaars proeverij: hartige macaron met eendenlever, ham van eendenborstfilet en een lauw warme salade van confit de canard
Crémeux van gepofte paprika met feta kaas, doperwtcrème en gerookte paprika coulis (vegetarisch)
Hollandse aspergesoep met ham en gekookt ei (vegetarisch mogelijk)
Zacht gegaarde lamsstoof met schuim van dragon en kruidige couscous
Gnocchi met rabarber compote en paddenstoel en (vegetarisch)
Tournedos met een saus van gerookte knoflook
Supplement van eendenlever mogelijk
Kabeljauwfilet met asperges, peterselie aardappeltjes en witte wijnsaus
Kalfslende met een saus van gamba en zon tomaatjes
Forelfilet met saus van tijm en amandel
Gelders hoenfilet met een farce van truffel tapenade in eigen jus
Loempiaatjes met portobello en groene asperge, gratin van knolselderij witte aceto balsamico en lauw warme venkel salade (vegetarisch)
Cheese cake met frisse sinaasappel gelei en sinaasappel yoghurt ijs
Dame Blanche : vanille ijs met slagroom en saus van Belgische chocolade
Hartige panna cotta van blauwe kaas met saus van vijg en port
Kaasplankje, vier stuks van onze biologische kazen met brood en garnituur
Wijnselectie los per glas bijpassend bij het gerecht
Wijnselectie “Premier” los per glas bijpassend bij het gerecht
Wijn arrangement 3 gangen
Wijn arrangement 4 gangen
Wijn arrangement 5 gangen
Wijn arrangement 6 gangen