ETEN & DRINKEN
Gerookt zalm met Waldorf salade en een dressing van mierikswortel of Carpaccio met dressing van aceto balsamico, paddenstoel en pompoen, rucola en Parmezaanse kaas Soup du jour: wisselende soep van het seizoen Kogelbiefstuk van Henk Broeders met reductie van Arabica en rode wijn of Vangst van de dag: dagelijks wisselend visgerecht Crème brûlée met stoofperen ijs en crumble van stroopwafel € 7,50 € 3.50 p/st € 15,75 € 15,75 € 16,50 € 17,75 € 14,75 € 13,75 € 15,75 € 15,25 € 14,75 € 25,75 € 26,50 € 24,75 € 28,50 € 25,75 € 23,50 Alle hoofdgerechten worden geserveerd met seizoen groenten, frietjes en mayonaise Extra portie friet 3.75 € 12,50 € 13,75 € 15,75 Uiteraard houden wij rekening met eventuele allergieën of dieetwensen die u vooraf aan ons bekend maakt. € - € - € - € - € - € - € -L’ Orangerie Najaarsmenu
-
-
-
-
Vers gebakken brood met olijfolie, kruidenboter en aioli
Oesters Creuses, L’huître de Zélande
Plankje Serranoham
Carpaccio met dressing van aceto balsamico, paddenstoel en pompoen rucola en Parmezaanse kaas
Tartaar van verse makreel met gerookte knolselderij en dressing van vadouvan
Drieluik van eend; gerookte eendenborst, eendenpaté, en loempia van confit de canard met bosbessen en cassisdressing
Tartaar van rode biet met crumble van geitenkaas en truffelhoningdressing
Soup du jour: wisselende soep van het seizoen
Pikante gamba’s, gebakken in knoflookolie met Spaanse peper
Escargots a la Bourguignonne, slakken in kruidenboter geserveerd met stokbrood
Risotto a la pommodori met mozzarella en antiboise (vegetarisch)
Kogelbiefstuk van Henk Broeders met reductie van Arabica en rode wijn
Hertensukade met grove mosterdsaus en bijpassend wildgarnituuur
Eendenborstfilet met Grand Marnier saus
Duo van hertenbief en wildzwijn met grand veneursaus
Vangst van de dag: dagelijks wisselend visgerecht
Tarte tatin van wortel, gember en pompoen met tallegio saus (vegetarisch)
-
Dame Blanche: vanille ijs met slagroom en saus van Belgische chocolade
Profiterolles gevuld nougatine ijs en overgoten met dulce de leche
Kaasplankje, vier stuks van onze biologische kazen met brood en garnituur
Kerstdiner 2025
Kerst dessert L’ Orangerie - 69.50 p.p.
Carpaccio van gamba met rivierkreeftstaartjes en een yuzu mayonaise
Proeverij van paté van eend, gerookte eendenborst en hazenpeper kroketje met een vossenbessensaus
Heldere ossenstaartsoep met een vulling van ossenstaart en Madeira
Duo van kalfsoester en rouleau van kalfswang met een Cognac-saus
Tongscharfilet met coquille en een romige kreeften-saus
Hertenbiefstuk met rode wijnsaus, Kirsch en kersen
Frisse combinatie van mandarijnen-sorbetijs met prosecco en wodka
